Чечельницький вісник
 

"Христос обрав саме цей час, щоб через закриті двері воскреслим увійти в наші оселі!"

Дата: 12.04.2020 16:16
Кількість переглядів: 995

Віряни, через обставини, що спричинив коронавірус, змушені повернутись до традицій перших століть Церкви, коли Пасху святкували вдома.

12 квітня, у велике свято Христового Воскресіння, в парафіяльному костелі святого Йосипа Обручника Пресвятої Діви Марії у Санктуарію Матері Божої Чечельницької не було як завжди велелюдно. Настоятель парафії о. Цециліан і священнослужителі о. Мирослав та о. Святослав здійснили святкову Великодню літургію утрьох.

Усі охочі, ті що мають і вміють користуватися Інтернетом, мали змогу помолитися разом з отцями у режимі он-лайн трансляції через фейсбук. Так... було якось не звично, без фізичного посвячення пасок. Але це ніяк не змінило суті Великого свята.

У своїй промові, після Служби Божої, отець Цециліан зазначив, що у важкі часи, у період пандемії, дуже важлива підтримка один одного. І хоча священнослужителі у храмі лише утрьох, але відчувають підтримку кожного парафіянина.

- Поділиться Божим Словом! Поділіться посмішкою. Чим і я ділюсь, переживаючи Великодні дні.
Охочі принести пожертвування для храму, не поспішайте, дочекайтесь закінчення карантину. А поки, якщо маєте таке бажання, поділіться з ближнім, допоможіть тому, хто цього нині більше потребує.
Головне, мати віру у краще. Нехай вірус не дозволить нам втратити надію. Якщо Ісус Христос Воскрес, то і ми воскреснемо!», - сказав отець Цециліан.

Що до освячення кошиків із великодніми стравами, то батько чи хтось старший із родини може зробити цей обряд. Адже має освячену воду і може окропити великодні страви.
Завершилось богослужіння у костелі молитвою про припинення пандемії коронавірусу і дев'ятницею до Божого Милосердя.

Тож, дослухаючись до слів настоятеля храму Святого Йосипа Обручника Пресвятої Діви Марії і опікуна Ісуса Христа, що у Чечельнику, вірмо і творімо добро - словом, ділом, молитвою.

Також у ці дні прочитала інтерв’ю з єпископом-помічником Київсько-Житомирської дієцезії Олександром Язловецьким, де він сказав: «Спаситель Всемогутній, всезнаючий і всюди присутній. Ісус з нами! Є така пісня, з рядками: "... приходиш, Боже, крізь закриті двері. Царю наш Ісусе, із ранами на серці". Зараз ми знаходимося в тій самій ситуації. Наші двері зачинені. Можемо нарікати: "Як це, Великдень, таке свято. Це ж мало бути стільки емоцій, радості, зустрічей, смачна їжа! Літургія! А ми змушені сидіти вдома. Чи Христос не міг обрати звичайний період на цю пандемію?" Але Христос обрав саме цей час, щоб через закриті двері воскреслим увійти в наші оселі!".

Завершу ці мої роздуми словами ще одного знаного у Чечельницькому районі священнослужителя римо-католицької церкви отця Петра Новосельського, який у Великодньому вітальному слові сказав: «Бажаю вам, дорогі брати та сестри, єднатися з нами в любові Воскреслого Ісуса. І нехай цей карантин, який є зараз в нашій країні й у цілому світі не віддаляє нас від Ісуса, від церкви. Тільки навпаки, буде гарним випробуванням нашої віри, надії та любові».

Лариса Шабельник 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування