Чечельницький вісник
 

Господині на замітку

Дата: 06.08.2020 14:52
Кількість переглядів: 53

Дістав буряк з банки та їси

Маринований буряк не тільки смачна, але й дуже вигідна консервація.
Завдяки смачному маринаду, бурячок виходить пікантним. А ще, таким чином, можна врятувати великий врожай червоного буряку.


Складові:
Буряк - 3 кг;
Ріпчаста цибуля - 2 шт.;
Часник - 3 зубчики;
Гіркий перець - 0,5 шт;
Харчовий оцет - 1 скл.;
Лавровий лист - 3 шт.;
Духмяний перець - 3 гор.;
Цукор - 150 гр;
Морська сіль - 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Помийте ретельно буряк та відваріть до готовності.
Коли буряк охолоне, почистьте та натріть на тертці - не мілко.
Цибулю також потріть на тертці. Додайте до цибулі почавлений часник, сіль, цукор, спеції, оцет та перемішайте.
Доведіть суміш до кипіння та проваріть на маленькому вогні 7 хвилин.
Процідіть та додайте маринад до буряка й залиште маринуватися на 12 годин.
Розкладіть буряк по стерильних банках, накрийте стерильними кришками та стерилізуйте 10 хвилин.
Закрутіть банки, переверніть та огорніть ковдрою.
Після повного остигання, переставте в темне прохолодне місце на зберігання.
 

Смачного!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування