Чечельницький вісник
 

Господині на замітку

Дата: 27.08.2020 10:23
Кількість переглядів: 35

Салат із баклажанів з печерицями на зиму

1 кг печериць, 1 кг баклажанів, 1 кг помідорів, 0,5 кг перцю, 5 цибулин, 0,5 кг моркви (вага овочів в очищеному вигляді), 1 скл. олії без запаху, 1,5 ст. ложки солі, 150 г цукру, 100 г оцту, 200 мл. води.
Усе порізати, скласти у каструлю (крім оцту), довести до кипіння, варити 40 хв, додати оцет, варити ще 5 хв, розкласти у стерильні банки, закрутити, вкутати до охолодження. Помідори можна ошпарити окропом і зняти шкірку.

Баклажани в майонезі


Новинка цього літа – рецепт консервованих з майонезом баклажанів. Смак – ніжний і пікантний. Асоціація – наче гриби, тушковані у сметані.
5 кг баклажанів, 1,5 кг цибулі, 800 г майонезу, пачка грибної приправи.
Баклажани помити, очистити від шкірки, порізати соломкою і обсмажити. Цибулю порізати півкільцями і також обсмажити. Потім обсмажені овочі перемішати, додати до них майонез і грибну приправу, викласти в каструлю і поставити на вогонь.
Тушкувати 30 хвилин. Після чого викласти в чисті банки і стерилізувати ще 20 хвилин. Закрутити стерильними кришками. З цієї порції виходить приблизно 10 півлітрових банок.

Баклажани-язички

Ну які ж зимові свята без гостренької закуски? Ця консервація стане чудовим доповненням до святкового столу, навіть, як самостійна страва.
8 штук середніх баклажанів, 0,5 кг солодкого перцю, 3 штуки гострого перцю, 300 г часнику, 1 склянка води, оцет до смаку – від 1 склянки до півлітра, чорний мелений перець – 0,5 чайної ложки.
Баклажани нарізати поздовж «язичками». Посолити і лишити на годину, щоб вийшла гіркота. Приготувати заправку: перець і часник пропустити через м’ясорубку. Додати оцет, воду, мелений перець.
Все викласти в каструлю, розмішати, поставити на вогонь і довести до кипіння. Баклажани обсмажити і скласти в банки. Кожен шар баклажанів полити заправкою.
Потім стерилізувати ще 20 хвилин і закрутити кришками. З порції вийде 4 півлітрових банки.

Баклажани з томатним соком

Сік для цього рецепту можна використовувати як куплений, так і приготовлений у домашніх умовах. У будь-якому разі ви отримаєте ефектну як на вигляд, так і смак консервацію. Єдине - більш якісною та  корисною вона все ж таки буде з домашнім соком.
3 кг баклажанів, 3 літри томатного соку, 6 морквин, 10 штук червоного солодкого перцю, 2 головки часнику, 200 г цукру, 1 ст. ложка солі, 250 г олії, 200 г оцту
Усі овочі помити, посушити. Баклажани почистити від шкірки, розрізати уздовж на половинки і кожну половину ще на 4 частини. Моркву потерти на тертці для моркви «по-корейськи».
Перець очистити і порізати соломкою. Часник почистити. Моркву змішати з соком і проварити 15 хвилин. Додати баклажани, перець і варити ще 50 хвилин. Потім додати часник і варити ще 5 хвилин.
Готову суміш викласти в стерилізовані банки і закрутити. З порції виходить приблизно 6 літрових банок.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування